Hospital de la Santa Creu (Pati)

La fundació de l’Hospital es degué a Ramon de Terrades, que l’any 1348 va disposar de manera molt precisa que, a la seva mort, els seus béns, valorats en 600 lliures, es destinessin a la seva construcció, al carrer de Sant Pere.
Així ho testimonia una de les targetes que hi ha al pati, on hi consten els diferents benefactors que ha tingut la institució. També hi ha una pedra amb una inscripció en llatí que hi diu “Vaig tenir set i hem van donar de beure a l’hospital”, realitzada a finals del segle XVIII. Destaca, en un dels laterals del pati, l’accés a la farmàcia, que va ser reubicada aquí el 1932, sota la direcció del arquitecte Josep Ma. Pericas, amb un treball de fusteria de gran detall i qualitat.

Cor Orfeó Vigatà

Si les parets cantessin
Els espais de la nostra ciutat conserven el rastre de les nostres paraules; són testimoni de tot allò que s’esdevé dins i fora.
En aquests dies en què la primavera està a punt de deixar pas a l’estiu, les parets del jardí d’aquest bell hospital acullen les veus de l’Orfeó Vigatà, per convidar-nos, amb un preciós repertori, a gaudir de la vida i la seva bellesa, davant un temps que passa inexorablement.

Orfeó Vigatà
Director: Daniel Antolí
Piano: Joan Espuny

Orquestra de Cambra de Vic

L’Orquestra de Cambra de Vic (OCVic) neix l’any 1996 sota la direcció de Jordi Mora en el si de l’Escola de Música de Vic i amb la proposta d’aportar un cicle de concerts estable a la ciutat. L’integren professors i alumnes avantatjats del conservatori, fet molt poc freqüent a Catalunya.
A banda de la seva activitat regular a Vic, l’orquestra ha actuat en escenaris del país i de l’estranger, sovint amb una clara voluntat pedagògica. En aquesta ocasió, l’OCVic vol donar protagonisme a un instrument històricament vinculat a la música de cambra però poc sentit avui en dia: la flauta de bec.

Solistes: Andreu Brunat i Majó, Miquel Casals i Guiu
Obres: A.Vivaldi i G.Sammartini

Hospital de la Santa Creu (Pati)

Cor Orfeó Vigatà
DG, 6. 11:30 | 12:30 | 13:30 h
Reserva d’entrades

Orquestra de Cambra de Vic
DS, 5. 11:30 | 12:30 | 13:30 | 18:30 | 19:30 | 20:30 h
Reserva d’entrades

Aforament: 50 persones


Accés no adaptat per a persones
amb mobilitat reduïda