Casa Convalescència (Sala dels mecenes)

La fundació de l’Hospital a mitjans del segle XIV s’amplià un segle després amb la construcció de la capella de la Santa Creu, que li donà el nom. A mitjans del segle XVIII, sota la direcció de Josep Morató i Sellés, es va construir l’església barroca i pocs anys després es completà el conjunt amb la construcció de la Casa de Convalescència. Durant el projecte de restauració es va recuperar i restaurar la decoració mural modernista de la sala Mecenes.
Aquest conjunt és un dels més antics que es conserven fora del perímetre de les muralles medievals.

Eduard Gener

És un músic singular a l’escena catalana. Ha publicat quatre discos emmarcats en l’estil que ell mateix denomina Jezz. Aquest cantautor proposa un estil mestís; urbà i a temporal, alegre i nostàlgic, música negra i cançó d’autor per aquell caminet d’una tradició oblidada que va de les antigues orquestres de swing passant per Guillem d’Efak fins avui dia.
Enyoro el teu amor tan dolç (Jezz, 2021) és el quart àlbum d’aquest cantautor que, sense estridències, va construint una sòlida carrera musical. Cançó romàntica, jazz, lletres poètiques i optimistes i aquest punt de monologuista de club, de cronista de la història i de la cultura mediterrània.

Joan-Pau Chaves

El pianista Joan-Pau Chaves ens presenta el projecte ‘Cançons de fi de segle’. Una particular revisió en clau pianística i de concepte minimalista, de la banda sonora popular del nostre país centrada en els darrers quinze anys del segle XX.
El concert fa un recorregut sensorial on la interpretació musical s’acompanya de llums, ombres i imatges projectades en una posada escènica que ajudarà a revestir les cançons i donaran coherència al minimalisme musical.
L’espectador reconeixerà cançons com S’ha acabat, ‘Boig per tu, El vol de l’home ocell, L’empordà, entre altres. Un repertori atemporal i alhora contemporani.
Joan-Pau Chaves és possiblement conegut per les seves aparicions a Televisió de Catalunya i altres mitjans però també per ser músic i director musical del grup de pop Els Pets. És un músic polifacètic que, a part de la interpretació pianística, ha realitzat diversos treballs com a director musical, arranjador, productor i docent.

Casa Convalescència (Sala dels mecenes)
Com arribar-hi

Eduard Gener
DV, 3. 18 | 19 | 20 h
Reserva d’entrades

Joan-Pau Chaves
DS, 4. 18 | 19 | 20 h
DG, 5. 11 | 12 | 13 h
Reserva d’entrades

Aforament: 40 persones


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda