Casa Costa (Torre)

La casa Costa es construeix com a substitució de l’antiga casa del General (1683), construcció que determinava el caràcter barroc de la plaça.

És un obra de Josep Illa, mestre d’obres, que segueix els paràmetres modernistes del segle XX. Són notables els elements treballats de pedra, les baranes, capitells, mènsules, claus dels arcs, entre d’altres. Es pot observar elements animals i vegetals, escenes d’amor, representació de la pagesia… Segons la tradició oral l’escultor va ser Pere Puntí i Terra.

A la teulada d’aquest edifici, s’aixeca la torre que s’ha rehabilitat i recuperat les obertures que durant molts anys van estar amagades. Aquesta torre és una molt bona talaia per a la ciutat.

Bernat Padrosa

Realitza el seu Concert Debut al Palau de la Música Catalana. Interpreta, amb l’orquestra simfònica del Vallès i sota la batuta de Xavier Puig, el Concert per a Guitarra i Orquestra op. 30 en La Major de Mauro Giuliani.

A partir d’aquest moment, desenvolupa una intensa activitat concertística i actua arreu de la geografia espanyola i europea. Destaquen els seus concerts a sales tan importants com L’Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana així com diverses gires de concerts organitzades per Juventudes Musicales de España. Ha estat convidat en festivals de música de ressò internacional com el XXXIV Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Filharmonia de la Roca del Vallès, l’XI Certamen Internacional Julián Arcas d’Almería o el Certamen Art Llobet de Barcelona.

D’un temps ençà s’ha especialitzat en la cerca musicològica de generar nous repertoris per a guitarra i empès per aquesta motivació ha transcrit la música de Frederic Mompou a la guitarra.

El seu últim disc “Impressions Íntimes” ha estat catalogat com el 4t millor disc de música clàssica de la presvista 440, març 2020.

Casa Costa (Torre)
Com arribar-hi

Bernat Padrosa
DV, 3. 18 | 19 | 20 h
DS, 4. 18 | 19 | 20 h
DG, 5. 11 | 12 | 13 h
Reserva d’entrades

Aforament: 10 persones

En aquest espai el 100% de les reserves es faran online, no hi haurà entrades presencials.


Accés no adaptat per a persones
amb mobilitat reduïda