Casa Pratdesaba (Jardí)

Està delimitat, en un dels seus costats, per les restes del mur de l’antiga Universitat Literària, enderrocada el 1806. Hi destaca la presència d’un castanyer d’índies, un plàtan i un xiprer de grans dimensions. La casa va hostatjar la família de Josep Pratdesaba, il·lustre vigatà, astrònom i divulgador científic, a partir del 1916. Des de l’observatori amb cúpula de ferro dissenyat per ell mateix, al terrat de l’edifici, va continuar la seva prolífica tasca científica. El seu prestigi internacional va ser reconegut per la International Lunar Society que, el 1957, va donar el nom de Pratdesaba a un dels cràters de la Lluna.

Ferran Orriols

Ferran Orriols és conegut per ser el cantant i guitarrista del popular trio de power-pop Nyandú. Fugint de la tecnologia que emmascara el so i decidit a projectar-se tal com és, ha enregistrat el seu debut en solitari, tocant tots els instruments que hi apareixen i assumint-ne la producció absoluta.

Decidit a créixer artísticament fora dels tarannàs habituals i a trobar i eixamplar la seva veu, ha aprofitat aquesta carta de presentació que és el seu primer disc per jugar, combinant textures —en ell hi trobem sitars, orgues de piles de quatre duros, banjos, taules de so esparracades, mandolines passades per efectes, pianos digitals gravats com si no ho fossin…— i desafiant l’harmonia —és un defensor de la ‘desafinamenta’ ben col·locada i de les melodies sobreposades com si es tractessin de dues cançons diferents—.

Casa Pratdesaba (Jardí)
Com arribar-hi

Ferran Orriols
DV, 3. 18:30 | 19:30 | 20:30 h
DS, 4. 18:30 | 19:30 | 20:30 h
DG, 5. 11:30 | 12:30 | 13:30 h
Reserva d’entrades

Aforament: 50 persones


Accés no adaptat per a persones
amb mobilitat reduïda