Casa Ricart (Menjador)

La Casa Ricart és un dels exemples més reeixits del modernisme a la ciutat. Miquel Ricart i Rusconi (1843-1912), polític, banquer i empresari del tèxtil, va rehabilitar i ampliar l’edifici existent, a principis del segle XX. El caràcter contingut de les façanes públiques contrasta amb la profusió d’elements amb gran valor artístic de la façana del jardí i dels seus interiors: paviments, fusteries, vitralls, motllures, pintures murals… L’edifici va acollir durant anys l’Orfeó Vigatà i posteriorment l’Hospitalitat de Lourdes. Actualment, és la seu de l’empresa Colomer-Rifà d’elaboració de projectes i gestió d’obres.

Joel Bardolet & Marc Heredia

El violinista Joel Bardolet i el pianista Marc Heredia són dos dels músics catalans de més inquietud artística de la seva generació. El diàleg entre aquest duet d’intèrprets i amics reuneix grans influències: Ferenc Rados, Rainer Schmidt i Claudio Martínez, entre altres, i un alt nivell de complicitat demostrat a diversos escenaris en els últims anys. Darrerament, el duet ha treballat obres de gran rellevància per a violí i piano, incloses sonates de Brahms, Schubert, Bartók i Franck. El vigatà Joel Bardolet fa anys que és amic i company professional de Marc Heredia, amb qui comparteix un altre projecte musical, el Trio Fortuny.

Mireia Farrés & Mercè Hervada

El duet format fa més de vint anys per la Mireia Farrés, trompeta solista de l’OBC, i la Mercè Hervada, pianista de solvent trajectòria, ofereix sempre uns recitals únics amb música original per a trompeta i piano. Ambdues intèrprets van enregistrar al disc Temperaments el repertori que més les ha unit al llarg d’aquests anys i que recull peces d’estils diferents, passant per compositors clàssics com Enescu, Honegger, Hindemith, per compositors catalans contemporanis com Salvador Brotons, i arribant al repertori de música americana amb harmonies jazzístiques. En els darrers anys han tocat per a la temporada de cambra L’Auditori de Barcelona, a l’Auditori de Girona per a Ibercamera o al Festival de Música de Cadaqués, entre altres, a més de passar per auditoris d’Itàlia i Alemanya.

Casa Ricart (Menjador)
Com arribar-hi

Joel Bardolet & Marc Heredia
DV, 3. 18 | 19 | 20 h
DS, 4. 18 | 19 h
Reserva d’entrades

Mireia Farrés & Mercè Hervada
DG, 5. 11 | 12 | 13 h
Reserva d’entrades

Aforament: 80 persones


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda