L’ALBERGUERIA
AFORAMENT: 60 PERSONES

RAMON BASSAL
ESTIL MUSICAL: CLÀSSICA

DV, 17. 18.30 | 19.30 | 20.30 h
DS, 18. 18.30 | 19.30 | 20.30 h
DG, 19. 11.30 | 12.30 | 13.30 h


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda

L’ALBERGUERIA

Hospital de pobres i passavolants, existeix com a institució des del 1064. L’edifici situat a la part posterior de la Catedral, prop d’un dels accessos principals a la ciutat a través del pont de Queralt, en un carreró que comunicava amb el claustre medieval, va ser construït al segle XI i tingué funcions de residència clerical i alhora d’hospital, dirigit per un alberguer que depenia directament de la seu. De l’edifici original en resten traços de la construcció amb volta i la porta adovellada de l’entrada. Actualment és una sala d’exposicions i centre de difusió cultural del Bisbat de Vic.

RAMON BASSAL

Comença els seus estudis de violoncel amb el seu pare Josep Bassal. Posteriorment estudia amb Paulo Gaio Lima a l’Academia Metropolitana de Lisboa, a la Hochschule für Musik Basel amb Thomas Demenga, la Schola Cantorum Basiliensis amb Petr Skalka i el Conservatori d’Amsterdam amb Quirine Viersen i Michael Stirling. Ha participat en cursos i classes magistrals arreu d’Europa amb els violoncel·listes Anner Bylsma, Pieter Wispelwey, Gaetano Nasillo, Marcio Carneiro, Chrisophe Coin, Gary Hoffman, Dmitri Ferschtman, Antonio Meneses, Alban Gerhardt i Torleif Thedeen.

Ha actuat com a solista a llocs com: el Petit Palau del Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Girona, el Festival de Seoripul a Corea del Sud, el Festival d’Amsterdam “Vondelpark Openluchttheater”, etc.