ESGLÉSIA DE L’ESCORIAL (COR)
AFORAMENT: 100 PERSONES

COR DE NOIES EMVIC
ESTIL MUSICAL: CLÀSSICA

DV, 17. 18.30 | 19.30 | 20.30 h
DS, 18. 18.30 | 19.30 | 20.30 h

ESCOLA CORAL EMVIC
ESTIL MUSICAL: CLÀSSICA

DG, 19. 11.30 | 12.30 | 13.30 h


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda

ESGLÉSIA DE L’ESCORIAL (COR)

Joaquima de Vedruna, fundadora de les Carmelites de la Caritat, va néixer a Barcelona el 1783, en una família aristocràtica. Casada amb Teodor de Mas, terratinent vigatà que exercia d’advocat a la ciutat, enviudà als 33 anys i, amb 6 fills, s’instal·là al mas Escorial, heretat del seu marit. El 1825, decidida a dedicar-se a l’educació de les noies d’origen humil, va esdevenir germana i va preparar les primeres joves per a la vida de comunitat i per al treball apostòlic, al mateix mas. El 1835 va poder adquirir quatre casetes a l’antic carrer dels Caputxins, embrió de l’actual casa Mare. La Congregació, desprès de la seva mort el 1854, va construir l’església, consagrada pel bisbe Torras i Bages el 1900.

COR DE NOIES DE L’EMVIC

Compta amb una trentena de joves del Conservatori apassionades pel cant coral, i amb un gran bagatge en les formacions corals de l’EMVIC. Des dels inicis, fa poc més de deu anys, l’ha dirigit el professor Sebastià Bardolet fins a esdevenir un projecte molt personal i a l’hora cabdal dins de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. Juntament amb la pianista i professora de l’EMVIC, Victòria Kastyuba, presenten un programa entorn a Serguei Rakhmàninov amb unes de les peces més belles de la música vocal russa.

ESCOLA CORAL DE L’EMVIC

Compta amb una cinquantena d’alumnes d’entre deu i dotze anys que treballen setmanalment per fer del cant coral un dels principals mitjans d’expressió musical i artística. Sota el mestratge de Lali Rubinat i Sebastià Bardolet, i amb la clara voluntat d’esdevenir un cor infantil de referència a nivell nacional, presenten una selecció del repertori de cançons infantils de Narcisa Freixas. Acompanya les veus Joan Rubinat, professor de l’EMVIC  i pianista amb una àmplia trajectòria internacional.