ESGLÉSIA DE SANT FELIP (JARDÍ)

ORQUESTRA DE CAMBRA DE VIC
ESTIL MUSICAL: CLÀSSICA

DV, 17. 18 | 19 | 20 h
DS, 18. 18 | 19 | 20 h
DG, 19. 11 | 12 | 13 h


Accés no adaptat per a persones
amb mobilitat reduïda

ESGLÉSIA DE SANT FELIP (JARDÍ)

Està documentat que, al segle XIV, en aquest indret, hi havia el carrer del Fonollar, que enllaçava el carrer dels Corretgers amb la plaça del Paradís. Al jardí, destaca la barana balustrada del segle XIX, amb gerros de fruites sobre els pilastres.
El convent, fundat el 1714, es coneixia com el casal de la Congregació de l’Oratori de Sant Felip, congregació que va donar nom al gènere musical, ja que a les reunions dels seus membres, ja en època de Felip Neri, s’escenificaven fragments de les Escriptures acompanyades de música i cant.

ORQUESTRA DE CAMBRA DE VIC

Neix l’any 1996 sota la direcció de Jordi Mora en el si de l’Escola de Música de Vic i amb la proposta d’aportar un cicle de concerts estable a la ciutat. Està integrada per professors i alumnes avantatjats del conservatori, fet singular a Catalunya. Des de la seva creació ha fet nombrosos concerts i ha col·laborat amb reconeguts solistes i directors, esdevenint un dels referents culturals de la ciutat.

Diego Miguel-Urzanqui, director

“Gran musicalitat i energia”. Paraules del crític musical Jon Tolansky després de veure’l al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra. Des de 1998 realitza una trajectòria musical que li porta a sales de concerts d’Europa, Àsia i EUA. És director convidat dels Rencontres de Guitare Classique de Nice (França) i director de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.