HOTEL LES CLARÍSSES (JARDÍ)
AFORAMENT: 200 PERSONES

DAVID CARABÉN
ESTIL MUSICAL: POP INDI

DS, 18. 22 h


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda

HOTEL LES CLARÍSSES (JARDÍ)

La desafecció de les muralles medievals al 1694 va induir a l’ocupació de l’antic pas de ronda situat a l’interior de les mateixes muralles, amb jardins annexos als edificis existents. Consta l’existència, al costat del balcó que s’aboca a la rambla dels Montcada, de la torre de Sant Francesc, una de les que formaven part de les muralles i que va ser enderrocada a finals del segle XIX. El jardí va ser testimoni de les tertúlies estivals dels convidats d’Antoni d’Espona i de Nuix, prohoms de la cultura de la ciutat durant el Renaixement i va ser conreat com a hort de les monges dominiques de Santa Clara, que s’hi van establir al final de la Guerra Civil. Les monges van fer construir la tanca de pedra sobre la muralla, per a la seva major intimitat.

DAVID CARABÉN

Per talent, carisma i presència és una de les figures claus de l’escena musical del país. Guitarra, veu i principal compositor de Mishima, l’artista barceloní ha escrit un grapat de cançons que, contextualitzades i comentades per ell mateix al llibre La forma d’un sentit (Empúries, 2015), han rebut el caire literari que indubtablement mereixen.

Com a excepció, David ens regala un repàs en format íntim de cançons que habitualment no formen part del seu repertori en directe, poemes de Joan Vinyoli musicats per l’ocasió i adaptacions, al català, d’alguns dels seus referents (Georges Brassens, Serge Gainsbourg, Randy Newman, Neil Hannon). Una extraordinària oportunitat per (re) descobrir a qui millor li ha cantat, des del pop, a l’amor, la bellesa i la nit.