HOTEL LES CLARÍSSES (JARDÍ)
AFORAMENT: 150 PERSONES

BIGBAND (EMVIC)
ESTIL MUSICAL: JAZZ

DV, 17. 18 | 19 | 20 h
DS, 18. 18 | 19 | 20 h

JAZZBAND (EMVIC)
ESTIL MUSICAL: JAZZ

DG, 19. 11 | 12 | 13 h


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda

HOTEL LES CLARÍSSES (JARDÍ)

La desafecció de les muralles medievals al 1694 va induir a l’ocupació de l’antic pas de ronda situat a l’interior de les mateixes muralles, amb jardins annexos als edificis existents. Consta l’existència, al costat del balcó que s’aboca a la rambla dels Montcada, de la torre de Sant Francesc, una de les que formaven part de les muralles i que va ser enderrocada a finals del segle XIX. El jardí va ser testimoni de les tertúlies estivals dels convidats d’Antoni d’Espona i de Nuix, prohoms de la cultura de la ciutat durant el Renaixement i va ser conreat com a hort de les monges dominiques de Santa Clara, que s’hi van establir al final de la Guerra Civil. Les monges van fer construir la tanca de pedra sobre la muralla, per a la seva major intimitat.

BIGBAND I JAZZBAND DE L’EMVIC

La Bigband de l’EMVIC és la formació més emblemàtica del Departament de Música Moderna de l’Escola de Música i Conservatori de Vic. Està integrada per una vintena d’estudiants de l’Escola de música i el Conservatori que afronten un repertori divers d’estàndards i temes del món del jazz. Des dels inicis la dirigeix el professor Marc Vernis.

El creixement dels instruments de vent, i molt especialment del saxo i els metalls han portat, inevitablement, al naixement de noves formacions instrumentals amb alumnes ben joves. La Jazzband de l’EMVIC n’és un bon exemple. Integrada per una trentena d’alumnes de l’EMVIC i la xarxa d’aules i escoles de música s’ha convertit en el veritable planter de la Bigband. Formada per músics d’entre nou i tretze anys, des dels inicis la dirigeix el professor Guillem Vernis.