FINESTRAL DE L’AJUNTAMENT

MATTHEW MCDAID

Divendres, 1 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Dissabte, 2 de Juny:
18 | 19 | 20 h

Diumenge, 3 de Juny:
11 | 12 h


Accessible per a persones
amb mobilitat reduïda

FINESTRAL DE L’AJUNTAMENT

L’edifici de la Llotja, del segle XIV, és la part més antiga de la Casa de la Ciutat. L’any 1509, sobre la plaça de Sant Felip, es construí el finestral amb columnetes i calats, obra del picapedrer provençal Jaume Cavallers. Aquest element estava tapiat i camuflat dins els murs de l’edifici. Va ser el 1921, durant les reformes de l’edifici, quan l’arquitecte municipal Josep M. Pericas va fer la troballa. És una de les poques obres d’escultura gòtica visibles des de la via pública que està documentada i amb autoria coneguda.

MATTHEW MCDAID

Matthew McDaid és un jove cantautor oriünd de Belfast establert des de fa anys a Rupit. McDaid ha anat tenint, a poc a poc, un reconeixement cada vegada més important dins l’escena de cantautors de la música folk catalana, fet que no ha passat desapercebut als responsables de Great Canyon Records, el segell discogràfic encapçalat per la cantautora de talla internacional Joana Serrat.

Off The Beaten Track, el seu primer disc de llarga durada publicat el setembre del 2017, ha estat produït per Victor Valiente i a les mescles del disc hi han treballat Alex Vivero i la mateixa Joana Serrat. Al llarg de les 10

composicions, Matthew desgrana emocions pures, a vegades amb una subtilesa intimista, altres amb una força explosiva, filant melodies preciosistes, universals i commovedores. La seva música es dirigeix directa al cor i és balsàmica o penetrant. La defensa   amb una veu portentosa, , una guitarra acústica i l’harmònica o l’explora al costat dels The Last Minut Soldiers -la seva banda d’acompanyament- les possibilitats del Folk-Rock i la Psicodèlia.

Off The Beaten Track ha estat escollit pels redactors de la revista Mondo Sonoro com el 6è millor disc estatal de folk / americà i com un dels millors discos del 2017 pel programa de ràdio nord-americà The International Americana Music Show.